Pigmentvlekken

Als het lichaam ouder wordt en er hormoonveranderingen optreden, wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Hierdoor kunnen zogenaamde hyperpigmentaties ontstaan. Een van de grootste boosdoeners is zonnebaden zonder bescherming.

Soorten pigmentvlekken
Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; ouderdomsvlekken (Lentigo), hyperpigmentatie na littekens (van bijvoorbeeld acné of irritatie) en Melasma of Chloasma (gele vlekken onder de ogen) deze worden veroorzaakt door hormonen ( een bekende hiervan is het zwangerschapsmasker).

Pigmentvlekken behandelingen
Voor pigmentatie zijn verschillende behandelingen mogelijk, denk hierbij aan lightening creams, lichtflitsen, fruitzuurpeelingen en microdermabrasie. De beste resultaten behaal je in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. Gebruik, als je aanleg of al last hebt van pigmentvlekken, altijd een dagcrème met zonnefliter of een extra zonbescherming over je dagcrème. 

Heb je pigmentvlekken en wil je graag een egale huid? 
Maak dan vrijblijvend een afspraak bij Schoonheidssalon Jessica. De beste resultaten behaal je in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. Ik kan met jou de beste behandelmethode en een behandelplan bepalen, om zo van jouw hyperpigmentatie af te komen of deze te verminderen. Bijvoorbeeld door een combinatie behandeling van PCA peelingen, Reviderm microdermabrasie en/of LHE (lichtflitsapparatuur). Ontdek het verschil!