Acné behandeling

Acne Vulgaris, ook wel jeugdpuistjes genoemd, komt het meeste voor. Deze vorm zie je vaak op gezicht, armen, nek, decolleté en rug en komt door een overproductie van talg. Door de verstopping en uitzetting van het talgkliertje kan de Propionibacterium acnes (kortweg P-Bacterie genoemd) hier gaan settelen en irriteren. Zo wordt er een ontsteking veroorzaakt en ga je rode bobbels en witte kopjes zien. Acne begint meestal rond de puberteit en zie je vaker heftiger bij mannen dan bij vrouwen, dit komt doordat het gestimuleerd wordt door mannelijke hormonen (androgenen).

Acne behandeling
Acne kan ik op verschillende manieren behandelen. Belangrijk is dat je je huid goed verzorgt. Begin daarom met een goede reiniging een waszeep of cleansing foam gevolgd door een lotion, dit zorgt ervoor dat vuil en bacteriën van de huid worden verwijderd en dat de rest van de producten goed opgenomen kunnen worden en hun werk kunnen doen. Het is belangrijk dat je een goede enzym peeling gebruikt en geen peeling met een korrel. Een peeling met een korrel zorgt ervoor dat je het puistje openmaakt en pus kan verspreiden. Hierdoor zorg je eigenlijk alleen maar dat de acne erger wordt. 

Masker
Een zuiverend masker is zeker in het begin erg verstandig om te gebruiken, deze ontgift als het ware je huid. Een desinfecterende roller kan erg handig zijn voor opkomende of aanwezige puistjes. Natuurlijk is een goede dag en nacht verzorging onmisbaar. Laat je hiervoor adviseren bij de specialist. Verkeerd productgebruik kan er juist toe leiden dat de acne alleen maar erger wordt.

 

Professionele acne behandeling
Voor professionele acne behandelingen kun je goed terecht bij Schoonheidssalon Jessica. Denk hierbij aan een reinigingsbehandeling, detox behandelingen of fruitzuurbehandeling. Als de acne niet meer zo actief is kun je een Reviderm microdermabrasie behandeling ondergaan. Deze zorgt ervoor dat de huid egaal wordt en de littekentjes die je kunt overhouden aan acne verminderen. Met goede behandelingen en producten hoef je echt niet meer gebukt te gaan onder acne, belangrijk is alleen dat je tijdig naar de schoonheidsspecialiste gaat.